Vesti

Specijalna ponuda Banca Intesa za finansiranje prolećne setve

23/02/2017

Banca Intesa kreirala je specijalnu ponudu kredita za ulaganja u obrtna sredstva kako bi registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima pomogla da obezbede adekvatnu finansijsku podršku za nastupajuće prolećne radove u poljoprivredi.

pročitaj više

Radno vreme za Dan državnosti

14/02/2017

Banca Intesa će predstojeće Sretenje - Dan državnosti Srbije obeležiti neradno. Ekspoziture banke neće raditi u sredu i četvrtak, 15. i 16. februara 2017. godine, a prvi radni dan nakon praznika je petak, 17. februar 2017. godine.

pročitaj više

Banca Intesa povećala plasman stambenih kredita za 40 odsto

03/02/2017

Banca Intesa potvrdila je 2016. godine svoju vodeću poziciju u segmentu stambenog kreditiranja, uz ostvaren međugodišnji rast plasmana osiguranih kod Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK) od preko 40 odsto i tržišno učešće od 23 odsto.

pročitaj više

Intesa Sanpaolo među 20 najodrživijih korporacija na svetu

18/01/2017

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, uključena je u indeks 20 najodrživijih korporacija na svetu koji objavljuje specijalizovani kanadski časopis Corporate Knights. Intesa Sanpaolo je ujedno i jedina italijanska bankarska grupacija koja je postigla ovakav uspeh koji potvrđuje njenu sposobnost da strateški upravlja rizicima i mogućnostima u oblasti zaštite životne sredine, društvenog razvoja i upravljanja.

pročitaj više

Obaveštenje za korisnike Officebanking aplikacije

12/01/2017

Ukoliko usled zamene sertifikata Banke imate poteškoća u radu sa Officebanking aplikacijom elektronskog bankarstva za pravna lica, potrebno je da pokrenete link /upload/documents/elektronsk_bankarstvo/OBUpdaterNew.zip, otpakujte aplikaciju i pokrenete OBUpdater.exe.

pročitaj više

Odgovor za 15 minuta uz On-line keš kredite Banca Intesa

10/01/2017

U nastojanju da svojim klijentima omogući da na još jednostavniji i fleksibilniji način obezbede dodatna novčana sredstva, Banca Intesa im je pružila mogućnost podnošenja kreditnog zahteva i putem aplikacije elektronskog bankarstva.

pročitaj više

Radno vreme tokom novogodišnjih i božićnih praznika

29/12/2016

Povodom obeležavanja novogodišnjih i božićnih praznika ekspoziture u okviru poslovne mreže Banca Intesa neće raditi 2, 3. i 7. januara 2017. godine. Ekspoziture koje su otvorene subotom, 31. decembra 2016. radiće po izmenjenom radnom vremenu. Radno vreme poslovne mreže biće skraćeno i 6. januara 2017. Precizne informacije o radnom vremenu pojedinačnih ekspozitura Banke tokom praznika možete pronaći u tabeli na linku.

pročitaj više

Banca Intesa na listi CSR indeksiranih kompanija u Srbiji

08/12/2016

Banca Intesa dobitnik je specijalnog priznanja za rezultate postignute u procesu prvog nacionalnog CSR indeksiranja, čime se našla na listi kompanija koje su zadovoljile visoke kriterijume u implementaciji standarda društvene odgovornosti u svom poslovanju. CSR Indeks predstavlja jedinu nacionalnu metodologiju koja omogućava objektivno poređenje i procenu performansi kompanija koje posluju u Srbiji u kontekstu tržišne primene standarda društvene odgovornosti. CSR Index se zasniva na primeni metodologije koja je u potpunosti prilagođena stanju i razvijenosti nacionalne ekonomije, a osmišljena je na osnovu najboljih svetskih metodologija, analize indikatora društveno odgovornog poslovanja zemalja u razvoju kao i saradnji sa partnerima iz zemalja Evropske unije. Proces Indeksiranja se vršio tokom nekoliko meseci 2016.godine preko online alata koji se sastojao od upitnika sa preko 100 indikatora podeljenih u 5 kategorija: korporativno upravljanje, lokalna zajednica, radno okruženje, tržište i životna sredina, operacionalizovanih objektivnim i praktičnim pokazateljima.


Priznanje Banca Intesa je dodeljeno na CSR Forumu, stručnom godišnjem događaju koji domaćem poslovnom, javnom i civilnom sektoru predstavlja aktuelna rešenja i trendove iz oblasti društveno odgovornog poslovanja i ima za cilj da stimuliše razvijanje domaće CSR prakse kao i međusektorske saradnje kao preduslova za održivi razvoj društva.


Proces nacionalnog CSR indeksiranja koordinisan je od strane Smart kolektiva, organizacije koja je inicijator, pokretač i realizator prvog strateškog programa za razvoj CSRa u Republici Srbiji.

pročitaj više

60 miliona evra podrške za 3.000 malih i srednjih preduzeća

07/12/2016

Evropski investicioni fond (EIF) i Banca Intesa AD Beograd potpisali su prvi ugovor u Srbiji u okviru COSME programa Evropske komisije za mala i srednja preduzeća na svečanosti održanoj danas u Beogradu.

Zahvaljujući finansijskoj podršci Evropske komisije, EIF je obezbedio direktnu garanciju koja će omogućiti Banca Intesa da u naredne dve godine podrži 3.000 malih i srednjih preduzeća u Srbiji sa 60 miliona evra kredita pod povoljnim uslovima – sa dužim rokom otplate i bez hipoteke kao sredstva obezbeđenja.

COSME je program Evropske unije za konkurentnost preduzetnika i malih i srednjih preduzeća sa ukupnim budžetom od 2,3 milijarde evra u periodu od 2014. do 2020. godine. Najmanje 60% programa biće opredeljeno za lakši pristup izvorima finansiranja za mala i srednja preduzeća u Evropi, uz dva finansijska instrumenta. COSME instrument za kreditne garancije obezbeđuje garancije i kontra-garancije finansijskim institucijama kako bi mogle da obezbede više finansiranja putem kredita i lizinga za mala i srednja preduzeća. COSME program putem instrumenta rizičnog kapitala za rast ulaže u investicione fondove koji će pružiti rizični kapital preduzećima, posebno u fazama rasta i razvoja poslovanja.

pročitaj više

Draginja Đurić na čelu Odbora za bankarstvo Privredne komore Srbije

30/11/2016

Predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa Draginja Đurić izabrana je za predsednika novoosnovanog Odbora za bankarstvo Privredne komore Srbije (PKS).

Prema rečima predsednika PKS Marka Čadeža, formiranje Odbora za bankarstvo, kao i Odbora za osiguranje posebno je važno zbog velikog uticaja finansijskog sektora na ekonomska kretanja i razvoj privrede Srbije.

„Kroz rad ovog Odbora ćemo učiniti sve da budemo puna podrška daljem razvoju privrede”, izjavila je Draginja Đurić na konstitutivnoj sednici Odbora.

Članove odbora čine predstavnici 15 najznačajnijih banaka i 15 najvećih osiguravajućih društava u Srbiji.

Draginja Đurić obavlja funkciju predsednika Izvršnog odbora Banca Intesa od 2005. godine, a pored toga je i član Skupštine Privredne komore Srbije, Upravnog odbora Privredne komore Beograda i predsedništva Saveta ekonomista Srbije. Takođe je i predsednik Srpsko–italijanskog poslovnog saveta, član Saveta Fakulteta organizacionih nauka i Udruženja korporativnih direktora, kao i predstavnik Banca Intesa u Američkoj privrednoj komori i Savetu stranih investitora.

pročitaj više