12.05.2017
Banca Intesa pokrenula je danas peti po redu godišnji ciklus Intesa Farmer nagradnog takmičenja za najuspešnije poljoprivredne proizvođače. Nagrade se od 2013. godine dodeljuju u kategorijama ratarstvo, stočarstvo, voćarstvo i povrtarstvo, a od prošle godine i u kategoriji Slow Food proizvođač pokrenutoj u saradnji sa međunarodnom organizacijom Slow Food koja promoviše kvalitet, tradiciju i autentičnost lokalne proizvodnje hrane.
Najbolje poljoprivrednike će odabrati stručni žiri u sastavu Predrag Milenović, direktor Sektora za poslovanje sa malim biznisom Banca Intesa, Đorđe Radulović, direktor Odeljenja za upravljanje prodajom registrovanim poljoprivrednim gazdinstvima Banca Intesa, Vojislav Živanović, menadžer za sponzorstva, donacije i događaje Banca Intesa, Biađo Karano (Biagio Carrano), predsednik Udruženja Slow Food konvivijuma u Srbiji i Goran Đaković, glavni urednik časopisa Agrobiznis magazin.
Pobednici će biti izabrani na osnovu opštih kriterijuma koji uključuju ostvarene godišnje rezultate u poljoprivrednoj proizvodnji, posedovanje sopstvenih prostora za skladištenje, uključenost članova porodice u proizvodni proces, kao i uspostavljenu saradnju sa Banca Intesa. U kategoriji Intesa Ratar dodatni kriterijum predstavlja upotreba moderne i energetski efikasne mehanizacije, a u kategoriji Intesa Voćar implementiran sistem navodnjavanja, protivgradne zaštite, kao i posedovanje sertifikovanih sadnica. Dodatni kriterijum u kategoriji Intesa Povrtar je mogućnost proizvodnje u zatvorenom prostoru što iziskuje staklenik, plastenik ili folijarnu proizvodnju, a u kategoriji Intesa Stočar uzgoj rasnih grla stoke.
Na takmičenje se u periodu od 15.05. do 01.08. mogu prijaviti registrovani poljoprivredni proizvođači, klijenti Banca Intesa, u svim ekspoziturama banke širom zemlje, putem imejl adrese IntesaFarmerGodine@bancaintesa.rs, kao i sajta www.bancaintesa.rs.
Najuspešniji takmicari u svim kategorijama biće proglašeni na jesen i nagrađeni putovanjem na relevantnu međunarodnu manifestaciju iz oblasti poljoprivrede.